Fra Ilijina molba

Dragi Posrednici, svi Kumovi i Kume, naši Dobročinitelji; Gospodin vam dao svoj MIR!

Svršetak Školske Godine 2010-2011, meni i mojim suradnicima nameće 3 časne dužnosti:
1. Dostaviti vam ocjene.
2. Prenijeti vam zahvalna pisma učenika i đaka.
3. Moja osobna molba za bolji uspjeh naše suradnje.

1. Ocjene đaka i učenika, Osnovnih i Srednjih Škola, nalaze se na Popisu,zadnja rubrika. Prolazne ocjene su redovito od 50% pa naviše. Ipak ima iznimaka kad đak ima 50% a mora ponoviti razred. Svi koji imaju manje od 50% i koji moraju ponoviti razred, ima znak – . Molimo da nam oprostite nedostatke i pogreške na Popisu, javite nam da ih ispravimo.

2. Zahvalna Pisma Srednjoškolaca i Đaka Osnovnih Škola su u privitko. Predstavnici pišu u ime svih drugih. Pisma su prevedena s Francuskog i Kiswahili.

3. Posrednike i Kumove molim da:

• Tko god šalje novac na naš račun, za školovanje ili drugu nakanu, neka naznači: Tko šale i za koju nakanu. Dogodi se da je novac stigao na naš račun, a ne znamo ni tko šalje ni odake ni zašto. Mi tada na možemo poslati potvdu za prijem ni zahvalu za dar. Na kraju računa ima rubrika:Mention-Napomena. Tu treba obavezno staviti u korist: Fr. Ilija Barišić, OFM, Kimbulu. Tu nemojte upisivati imena djece! To stvara zbrku.
  • U isto vrijeme, obavezno preko Email javite meni : kad je novac poslan, koliko i za
    koju nakanu. Tko želi može tu navesti ime djeteta, ali ni to nije potrebno.
  • Oni koji su dobili ime djeteta ili djece preko nekog Posrednika(Župe, Samostana, ili dotične osobe), bilo bi poželjno da i novac šalju preko tog Posrednika, jer nam je nemoguće kontaktirati svakog Kuma osobno.
  • Posrednici koji su u mogućnosti imati novih Kumova i žele da im pošaljemo imena druge djece – Kimčadi, neka nam od sada jave, koliko nove kumčadi možete preuzeti za novu školsku godinu 2011-2012. Uvijek je dobro naznačiti koliko za Osnovnu školu (po 50$), koliko za Srednju (po 100$), koliko studenata (po 300$).
  • Ako neki Kum ili dobročinitelj može i želi biti naš posrednik, mi možemo i njemu poslati nova imena kumčadi a on neka skuplja Kumove. Neka nam napiše Email koliko kumčadi preuzima za koje će pronaći Kumove.
  • U Listopadu i Studeno, poslati će mo nove Popise i nadodati nova imena, za 2011-2012. školsku godinu.
  • Molim sve naše Posrednike da svakom Kumu ili Kumi dostave: Ocjene, Pisma i ovu moju molbu.

Svima HVALA na razumijevanju, suradnji i pomoći za školovanje siročadi i siromašne djece u našoj Misiji Kimbulu.

Odani i zahvalni Fra Ilija Barišić,ofm misionar

Kimbuli, 04.08.2011.