POLNOĆKA U NOVOJ CRKVI

Dragi prijatelji misionara,

Vrijem Došašća. To je vrijeme pripreme za dragi nam blagdan Isusova rođenja.

Tamo kod vas zima pritišće. Sunce je sve niže. Ponegdje se bijeli od snijega.

Kod nas u Ruandi sunce je otišlo malo na jug. Mala kišna sezona. Iza kiše sunce peče – kako je to lijepo uredio naš Stvoritelj! Grah je u cvatu, stvaraju se mahune. Siromasi se veseli da će biti zrnja graha za skuhati božićni ručak.

Ja obilazim bolesnike. Treba na vrijeme da i oni osjete da ih Isus ljubi. Želim što prije završiti posjete, jer pred sam blagdan Božića imat ćemo puno posla u pripremi više od 100 vjeroučenika koji se spremaju za krštenje, za svetu potvrdu ili za kršćanski brak.

Ove godine posebno sam zauzet sa završetkom gradnje naše crkve Marije Pomoćnice. Zatvaraju se prozori i vrata. Polažu se pločice u crkvi. Bojanje zidova. Uređuje se struja i razglas… Velika nam je želja zapjevati „Slavu Bogu na visini“ na polnoćki – u novoj crkvi. To ne znači da će biti sasvim dovršena – ostat će još dosta toga srediti u crkvi, okolo nje i u dvoranama ispod nje. Blagoslov je predviđen na blagdan Sv. Ivana Bosco 31.sijećnja 2018.

Tako vruće želim zapjevati sa našim vjernicima „Gloria“ upravo na Božić u novoj crkvi. To će biti na slavu Isusu koji nam se rodio na Božić, a rodila ga Majka Marija – kojoj moramo zahvaliti na mnogim čudesima da smo mogli sagraditi Božji hram na našem brežuljku! Velika mi je želja i molitva, da se Isus rodi u srcima svih stanovnika našeg brežuljka Kimihurura, našeg grada Kigali i cijele Ruande! Nadam se da će Gospa privući mnoge k svome Sinu.

Ovim mojim pismom želim podijeliti svoju radost s vama, dragi prijatelji – sa svima koji su se molili s nama Gospi, da nam pošalje dobrotvore, kao i svima koji su mogli dati svoj dar za to divno Marijino djelo! Jedno posebno „Hvala“ svim dragim svećenicima koji su me primili kao Marijina prosjaka u svoje župe i omogućili da njihovi vjernici pomognu u izgradnji Marijina hrama. Slavimo Boga Stvoritelja koji nam je dao moć stvaranja. Slavimo Ljubav koja rađa u našim srcima ljubav koja mijenja svijet.

Na drugi dan Božića, na Stjepanje, imat ćemo u novoj crkvi Božić za bolesnike, za siromahe, za stare – da i oni dožive radost Isusova rođenja – da vide da ih Isus preko nas ljubi! To je pravi Božić – dan radosti, kad će zdravi nositi svoje bolesnike, ili ih voziti na biciklu, na motoru ili autom. Kršćani, koji mogu, dat će siromasima malo riže, soli, šećera ili koji komadić robe, a i mi ćemo nadodati što bude falilo, zahvaljujući vama koji nam dajete od svoga da mi možemo podariti njima.

Sa svim mojim prijateljima žarko ćemo molit Gospu za svakoga od vas, da s Isusom budete sretni u Novoj 2018.godini.

SRETAN BOŽIĆ I BLAGOSLOVLJENA NOVA GODINA!

Zahvalni

don Danko Litrić, milošću Božjom misionar u Ruandi