SRETAN BOŽIĆ I NOVA GODINA

Dec 22 at 8:55 AM

Dragi prijatelji misionara,

Evo opet jedna godina dolazi kraju. To je prigoda da se zahvalimo za sve doživljeno u ovoj godini, a ujedno da se izraze dobre želja za Novu Godinu. Zato žurim iz Afrike k vama u Domovinu, da moja božićna čestitka stigne k vama prije Božića.

Na kraju ove moje jubilarne godine, još jednom želim od srca zahvaliti dobrom Ocu nebeskom za sve lijepo, kao i za sve kušnje, poteškoće i križeve, u ovih pedeset mojih godina svećeničkog života. Hvala i svima vama koji ste me pratili svojim molitvama i svojom ljubavlju u mom misionarskom djelovanju u Africi – zahvaljujući vama mogao sam puno dobra učiniti.

Posebna mi je radost slaviti Rođenje Isusovo u našoj dovršenoj prelijepoj crkvi Marije Pomoćnice. Uz polnoćku imat ćemo na sam dan Božića još tri svete mise. Na Badnjak ujutro obradovat ćemo naše siromahe – dat ćemo im svakome nekoliko kilograma riže, graha, kukuruzova brašna, malo šećera, soli i ulja… – da se na Božić i božićne dane mogu malo razveseliti! A na drugi dan Božića – na Stjepanje – pogosti ćemo ih iza mise, zajedno sa bolesnicima i starcima u dvorani ispod crkve Marije Pomoćnice. Tu radost želim da i vi osjetite, jer je to djelo što Marija učini preko vas! To je uvijek velika radost za mene, koju vi naši dobrotvori ne možete doživjeti – ali ćemo se moliti za sve vas!

Ovih dana sam u gužvi, mnogi bogalji koji me poznaju odavna, dolaze… Lijepo ih je pomoći, samo teško imati vremena za razgovarati i slušati njihove probleme, a oni trebaju isto riječ ljubavi i utjehe, ne samo novac!

Daj Bože samo zdravlja i strpljivosti! Preporučam se u vaše molitve.

Zajedno sa đacima naših škola – njih preko tisuću! – te zajedno sa našim vjernicima iz naše četvrti Kimihurura, uvijek se molimo za vas naše dobrotvore.

S našim molitvama želimo vam puno božićnih radosti i s Isusom sretnu i blagoslovljenu 2019. godinu!

Uz pozdrave iz Ruande.

Zahvalni don Danko Litrić, misionar u Ruandi